‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Jumaat, 17 Disember 2010

Terhencap-hencap Basah Berpeluh

Dulu-dulu di zaman maza muda belia, iaitu tatkala maza di alam kanak-kanak riang ribena, maza pergi ke masjid untuk solat Jumat hanya berjalan kaki.

Bukan 1 kilometer.. tetapi 3 kilometer berjalan dari rumah.

(Gambar: Masjid Kristal, Pulau Duyung, Kuala Terengganu. Tepek satu gambar lama - 20. April. 2008, aje sudahlah ya kengkawan ... hehehe)

Tengahari terik dengan matahari terpacak, kami berdua beradik 'terhencap-hencap' berjalan.

Kadang-kadang dapat tumpang, kadang-kadang berhenti dua tiga kali berehat di bawah pohon rendang sambil merenung tajam ke dalam ban (taliair). maza menaruh harapan kalau-kalau air di ban itu boleh bertukar menjadi air sirap! hahaha

Saran maza, jika kengkawan bertemu mereka yang terhencap-hencap mahu pergi atau pulang dari masjid, apa salahnya kita tumpangkan mereka. Ada pun kita mendapat pahala jua daripada Tuhan Rabul alamin gitew.

Errr ... kalau mahu tumpangkan pun kena tengok-tengok juga. Takut-takut kita yang kena 'kidnap' lah pulak... huhuhu

Selamat hari Jumaat ya kengkawan. Sunah pergi awal ke masjid lorr ... dan jangan ponteng solat Jumaat tanpa sebab uzur syarie.. hehehe


blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails