‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Khamis, 6 Mac 2014

PEREMPUAN MUDA BUNUH DIRI DI KAHANG5 Mac 2014 - Sekumpulan pelajar lelaki baru pulang dari Sekolah Menengah Kahang sedang melalui sebuah jambatan di Batu 26 dengan bermotorsikal. Lalu mereka terlihatkan seorang perempuan muda sedang berdiri di bibir jambatan. Lagaknya mahu terjun ke dalam sungai yang sedang toho akibat musim kemarau.

Salah seorang ketua kumpulan pelajar tersebut cuba menghampiri wanita jelita itu dan bertanyakan apa yang dia cuba lakukan. 

Jawab perempuan itu dengan nada penuh kecewa, “saya mahu membunuh diri.”

Jika diperhatikan ketinggian jambatan tersebut dengan Sungai Kahang yang mengalir di bawahnya cukup jauh ke bawah. Kalau wanita itu jatuh atau terjun, sudah tentu boleh membunuhnya. Apatah lagi kalau terhentak di atas timbunan batu-batu yang ada di dasar sungai itu. 

Mendengarkan jawapan perempuan tersebut, kesemua remaja di situ menjadi kaget. Orang ramai mulai berkumpul. Kenderaan yang lalu lalang mula memberhentikan diri. Masing-masing menyaksikan pengakhiran episod drama tragis ini. 

Ketua kumpulan pelajar tadi ligat mencari akal. Dia mahu memujuk wanita tersebut.

“Jika awak benar-benar awak hendak bunuh diri, saya tidak dapat menghalangnya lagi. Sebelum awak nekad terjun ke bawah, apa kata awak berikan ciuman selamat tinggal kepada saya!” pelajar lelaki tadi menjalankan ‘jarumnya’.

Helah ketua kumpulan pelajar itu menjadi. Perempuan seksi tersebut mula termakan pujukan. Dia menyuruh pelajar lelaki tadi menghampirinya. 

Mereka pun bercium di atas jambatan disaksikan orang ramai.

Pelajar lelaki mencium mulut wanita tersebut bersungguh-sungguh sambil memaut pinggangnya. Sekali imbas seperti sepasang kekasih yang sudah lama kangan (kerinduan). 

Perempuan muda itu turut sama menikmati detik-detik akhir yang berlalu. Dia memejamkan mata dan membiarkan bibir dipagut lelaki muda untuk melumatinya. Perlahan-lahan perempuan jelita melonggarkan pegangan pada pengadang sisi jambatan. 

Setelah puas mereka bercium, pelajar lelaki tadi bertanya lagi, “awak memang pandai bercium. Awak hebat dan menawan. Tetapi kenapa awak mahu mensia-siakan hidup ini dengan membunuh diri?”

“Sebenarnya saya kecewa dengan sikap ibu dan ayah saya. Mereka tidak pernah memahami kehendak rohani saya. Mereka tidak menyukai saya berpakaian seperti wanita. Benci! Benci! Benci tau! Tak kwasa!”

Lemah lutut pelajar lelaki itu. Dia tergamam. Tiba-tiba dia terjelepuk dan jatuh ke dalam sungai.

“Auuuwww, awak!” jerit lelaki palsu yang disangkakan seorang wanita seksi. 

Mujur juga penyelamat sudah awal-awal lagi bersiap sedia di bawah jabatan. Pelajar yang menjadi hero cuma mengalami demam, seminggu tidak datang ke sekolah. Dan bertahun-tahun juga dia menanggung beban. Beban malu.Ilham lantun-lantun by
blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails