‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Isnin, 15 Oktober 2012

Masuk Jawi di PasarayaSeorang sahabat berjalan-jalan di sebuah pasaraya. Dia berasa cukup kagum dengan usaha yang dilakukan oleh pemilik pasaraya tersebut.

Apa tidaknya, usaha pemilik pasaraya tersebut untuk memartabatkan kembali tulisan jawi yang pada hari ini semakin hari semakin terpinggir. Di pintu gerbang pasaraya itu tertera tulisan jawi di sebelah bawah tulisan Inggeris.

Mujur juga ada akhbar Utusan Melayu yang masih sudi menerbitkan akhbar bertulisan jawi! Sekurang-kurangnya masih ada pihak yang mengambil berat.

Di sanubari maza tersemat dengan harapan agar tulisan jawi tidak ditimpa nasib malang seperti tulisan Melayu kuno iaitu tulisan rencong, kawi, palava, nagiri dan lain-lain.

Dalam masa sama, seorang lagi sahabat maza sempat merakamkan curi gambar di atas. "Hari ini hari Isnin. Pun boleh dikira malam Jumaat juga," kata beliau lagi sambil tersenyum lebar.

Pulak?! huhuhu...

nukilan ikhlas
blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails