‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Jumaat, 14 Januari 2011

Punca Pontianak Rambut Panjang


(Gambar : Mike dan anak-anaknya. Sepesen gitew.. hehehe)

Ada pun rambut pontianak yang panjang itu telah memberikannya sedikit kelebihan. Terutama aura dalam menakutkan manusia. Dengan berambut panjang si pontianak yang glamour berwajah hodoh lagi menakutkan dapat menyorokkan mukanya tatkala dalam penyamaran.

"Pontianak ini sebenarnya spesis pemalu yang amat. Sebab itulah selalunya bila kita terserempak dengannya dia tertunduk sahaja. Sorokan muka di balik rambutnya yang panjang itu," jelas Mike.

Sungguh pun ia berambut panjang tetapi kusut masai. Bukanlah jenis rambut panjang berteknik rebonding, atau pun teknik syampu rejoice 'dengan jari pun boleh' ....*ketawa hahaha.

Jadinya, tatkala bersarapan pagi tadi seorang sahabat maza telah menyatakan teori-teori kenapa si pontianak itu berambut panjang!

1) "Pontianak memang berambut panjang. Kalau berambut pendek itu dipanggil hantu raya. Tapi kalau yang botak gondol dipanggil pula toyol!" kata Izan (dibaca lelaki) selamba sambil mencicah lempeng ke dalam piring sambal.

2) "Tiada seorang tukang gunting yang sanggup mengguntingkan rambutnya. Belum pun sempat mengangkat gunting sudah pengsan dek ketakutan..." Manap melontarkan teorinya sambil sengeh rongak bergigi rompong.

3) "Pontianak hanya keluar di waktu tengah malam. Mengilai pun di waktu tengah malam. Jadinya mana ada kedai gunting di Malaysia ini dibuka waktu tengah malam. Salon pun tutup bang ... hehehe " kata Mike orang yang bertanggungjawab melontarkan soalan tadi.

Pengajarannya, usahlah anda dibayangi MISTERI ... kerna sekarang misterinya sudah terbongkar.

Errr ... selamat hari Jumaat kengkawan, jangan lupa mandi pagi ya.*senyum ... hahaha


blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails