‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Selasa, 29 Disember 2009

Patah Harapan


Disember 28, 2009 (Isnin) - Semalam en. Eser maza sudah pulih dari demam. Selsema dari hingusnya juga sudah mengering. Tapi batuk-batuk kecil masa terdengar.

Lega rasanya hati ini kerana en. Eser selamat dibedah.

Tapi berita buruk pula tertimpa-timpa. Bagai buah durian terhempap di kepala.

(Gambar: Tersadai di atas pokok)

Tokey kecil cina itu cakap, "Aya kawan! Wa boleh selamatkan itu D drive punya saja. Itu C drive aaa.. tak lak boleh jalan lagi. Dalam aaa, sudah ale busat punya virus lorr. Jadi, wa kasi format tu C terus maa.."

Penyudahnya, banyak gambar-gambar yang cun-cun itu musnah. Gambar RAW dan siap diedit lenyap sama sekali. Tsunami yang melanda ini membawa kepada devastating yang amat besar di hati maza... huhuhu

Apa tidaknya, tempoh hari ketika maza pulang ke kampung; menyahut lambaian ibu, sempat juga maza merakam beberapa keping gambar bernilai sentelmental dan nostalgia.

Tetapi hari ini kesemua gambar landskap keindahan kampung nan tercinta itu telah lenyap.

(Gambar: Termenung di atas tangga rumah kampung, di pagi hari)

Alkisah, kononnya maza ingin berkongsikan gambar-gambar tersebut di blog tercinta ini. Kini segala-segala potrait itu telah punah!

Di celah lantai hati masih terdepat rasa bertuah. Beberapa dokumen penting dapat diselamatkan.

"Nasib baik you ada buat itu dua partition. Kalau tidak, wa tak dapat tolong lorr"

Untuk menghiburkan hati yang lara, maza telah merayau-rayau sana sini bersendirian. Sekali-sekala termenung jua mengenangkan nasib badan. Sambil-sambil itu dapatlkan juga beberapa nasihat percuma dari kawan-kawan best-best itu.

"Jangan diratapi yang tak ada, ekekekeke.... Sila-silalah amik gambar baru nak replace gambar-gambar yang dah hilang", kata Adila yang jelitawan itew!

Huhuhu...

Aduhaiii kanzz....

(psst 1: sila abaikan model yang berbayar satu kamera RM10 itew yea!) hehehehehe
psst 2: entry terakhir di blog tercinta ini..........................., jumpa lagi di tahun hadapan!)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails