‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Isnin, 20 Jun 2011

GKKJ kena sepak dengan MALWARE

Gementar, dan kaget sungguh pagi tadi..

Apa tidaknya, sudah tiga hari dua malam maza tidak di atas talian (online). Maza ada urusan kenduri kahwin dan balik kampung. (ahaks, balik kampung lagi - hehehehe).

Penyudahnya pagi tadi jam 9.00 pagi ketika membuat pemantauan blog sendiri tiba-tiba maza disergah oleh amaran daripada pihak google. Blog maza sudah dihinggapi penyakit senggugut. Walaupun tidak berapa bahaya tapi kalau dibiarkan boleh menyesakkan sesiapa jua.

Abang Google sudah bagi amran sama maza di muka depan blog ini. Katanya blog GKKJ ini diserang atau mempunyai Melware.

Tanpa berlengah bagaikan penyiasat Upin & Ipin, dengan kanta cembung itu, maza pun mencari punca masalah.

Rupanya ia dijangkiti daripada blog babycutekami.blogspot.com dan Cahayacinta. com 
Menggelabah puyuh maza. Tiba-tiba maza teringatkan abang Akuboimed. Terus maza buat panggilan sama dia mahu minta nasihat dan bantuan gitew.
 
Setelah berjurai-jurai peluh tidak henti-henti dan kepala berdenyut-denyut. Ditambah pula maza ini hanya celik papan kekunci bukan pelayar sofware atau programmer. Namun hasil kesabaran dan tunjuk ajar oleh Akuboimed dan pakcik google, akhirnya blog ini dapat dipulihkan. Dan kengkawan tidak perlulah risau ya... Kengkawan boleh melayari sambil lenggang lenggok di blog ini tanpa risau lagi.. ihik!..

Pemilik babycutekami.blogspot.com dan Cahayacinta.com silalah bertukang dan baiki blog itu. Sayang weii..

Akhir kalam, berhati-hati di jalan raya, waema dalam internet ya kengkawan... hehehe
blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails