‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Khamis, 30 Jun 2011

Rahsia terbongkar, Transformers ada kakak!

Gambar: Kredit en. Google

Sebut pasal Transformers ini  maza sudah layan dari tahun 1980-an lagi. Masa tu TV3 menayangkannya dalam bentuk animasi. Sekarang sudah dibikin dalam 3D.

Transformers 3: Dark of The Moon akan ditayangkan di seluruh dunia mulai Julai 1, 2011. 

Sungguh pun begitu, tayangan perdana telah dimulakan awal  29 Julai 2011 iaitu sebelum dibuat tayangan umum. 

Kali ini maza berkira mahu menonton Transformers bersama darling sahaja ... diulang dengan darling sahaja .... selain lebih romantik, maza mahu memberikan penumpuan sepenuhnya. Maza sudah mengorak langkah mahu menempah tayangan 3D ... hehehehe ... 

TRIVIA

Selama ini kita disogokkan dengan kepahlawanan dan kehebatan Transformers jantan. Tetapi tahukah anda bahawa robot-robot Transformers mempunyai saudara perempuan?

Ya, maza maksudkan Transformers wanita! Kalau tidak dibikin Transformers wanita sama, nanti Menteri Wanita, Keluarga dan Masyarakat akan bising. Begitu juga halnya dengan gerakan fiminisme, dikatanya penerbit Transformers diskriminasi.

Jadinya, hari ini maza hendak membuat pendedahan. Sesungguhnya Transformers juga terdiri daripada gender kakak dan wanita. 

Siapakah Transformers Wanita?

Lain tidak bukan ialah Transsister atau lebih dikenali dengan nama saintifiknya Transistor. 

Gambar: Transistor.

Definisi transistor ialah komponen elektronika yang tersusun dari bahan semi konduktor yang memiliki 3 kaki iaitu: basis (B), kolektor (C) dan emitor (E).

Antara fungsi transistor ialah:
  • sebagai penguat arus
  • penguat signal AC 

Jangan marah aaa.... Selamat malam Jumaat kengkawan... ahaks.blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails