‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Selasa, 21 Oktober 2014

Anjing Bukan Binatang Peliharaan: Diari Islamiah

Hukum Pegang dan Memelihara Anjing diulas dengan penuh displin, tuntas dan mapan

Heboh sekarang ini memperkatakan perihal "Program Pegang Anjing" di Central Park One Utama, Petaling Jaya Selangor pada 19 Oktober 2014 (Ahad). 

Program Pegang Anjing itu menjadi fenomena perdebatan hangat sehingga menimbulkan polemik dan kegusaran masyarakat. Sana sini perbahasan tentang Program Pegang Anjing kedengaran sama ada cakap-cakap agamawan, budayawan, politik dan orang awam.

Lebih malang lagi tuduh-menuduh dan kecam-mengecam mula mengatasi kewarasan. 

Diari Islamiah 2015 terbitan Sterling Corwn Sdn Bhd
Terdapat empat jenis pilihan warna


Dari satu segi, perkembangan tersebut diperkira positif kerana mencetuskan kesedaran tentang hukum-hakam Islam. 

Apa yang terjadi sekarang ini, kontroversi itu telah mengundang perbalahan dalam ummah. Sehinggakan ada yang membelakangkan pendapat ulama setempat. Ramai yang mentafsir mengikut akal bijak masing-masing. Dari satu sudut, ini bermakna akal umat sudah berfungsi, cuma  malangnya ada di antara fikiran mereka yang tidak berpandukan kepada nas asal yang asli. Hal ini membuatkan mereka berpegang serta berhujah dengan tikam sembrono, tidak secocok ijmak ulama dan membuat telahan peribadi. Akhirnya muncullah perkataan "liberalisasi Islam". 

Antara tajuk-tajuk artikel yang terdapat di dalam Diari Islamiah 2015 terbitan Sterling Crown Sdn Bhd

Perbincangan tetang hukum fekah dan amalan harian disampaikan dengan cara kreatif


Apakah sebenarnya hukum berkaitan dengan anjing?

Salah sebuah artikel dalam Diari Islamiah 2015 bertajuk "Anjing Bukan Binatang Peliharaan" telah berjaya menjelaskan dari pelbagai sudut dengan terperinci. Pencerahannya sangat jelas dan menyeluruh. Menariknya artikel itu berjaya mengabusi kekaburan yang menghantui masyarakat. Penjelasan itu disertakan statistik dan dalil aqli dan naqli.

Perbincangan tentang isu-isu semasa yang relevan.
Diari Islamiah 2015

Ruang dalam Diari Islamiah 2015. Di penjuru sudut terdapat ruang peringatan "sudah solat?"

Malah, info-info lain yang terkandung di dalam Diari Islamiah 2015 juga amat bertepatan dengan peringatan amalan harian dan isu-isu semasa. Hal ini sesuai dengan fungsi dan namanya sebagai "DIARI ISLAM".

Untuk mendapatkan rumusan dan sudut pandangan yang tuntas dan mapan, elok benar membacanya sendiri dengan memiliki Diari Islamiah 2015 terbitan Sterling Crown Sdn. Bhd. di pasaran sekarang.

Diari Islamiah 2015 boleh didapati di kedai-kedai buku utama seperti Popular, MPH, Times, SMO (Syarikat Muda Osman), Pustaka Buku Intan dan lain-lain. Maklumat lanjut boleh menghubungi talian yang terpapar dalam gambar tersebut
 

Harga pasaran = RM16.50 sebuah.blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails