‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Ahad, 3 April 2011

Keriangan seperti di Kota Keriangan Genting Highland!

April 2, 2011 merupakan malam minggu, Sabtu malam Ahad.

Kebetulan pula minggu sudah maza melalui jalan lama Sungai Buloh - Shah Alam. Tiba-tiba maza terpandangkan ada funfair berdekatan dengan Shell di Kampung Selamat di tepi jalan tersebut sambil disaksikan juga oleh anak-anak maza.

Gambar 1: Wajah gembira si Ibu


Mereka bising berteriak dan bersorak di dalam kereta mahu pergi ke situ. Apa lagi mereka mahu keseronokanlah.

Namun maza tidak terus bersetuju mahu membawa mereka ke situ. Maza berikan syarat. Dan syarat-syaratnya ialah:-

1) Kena rajin bersekolah
2) Kena rajin mentelaah

Akhirnya budak-budak itu pun menjawab, "Ayah kan lagi elok kita pergi di sini dari kita pergi ke Genting Highland di Arena Hall sana untuk saksikan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (malam ini - April 3, 2011, jam 9.00 malam.). Kalau pergi sini tak mahal. Tak macam pergi Sunway Lagoon dan Gentin Highland Fun Land."

Gambar 2: Terbang di dalam helikopter
Penyudahnya maza sendiri terdiam dan terpaksa akur.  "Oklah, malam minggu nanti kita pergilah. Hari ini tak boleh sebab ayah nak kena pecah batu banyak-banyak. Mau cari duit berguni-guni. Lepas tu nanti bolehlah kita main kat funfair itu."

Di dalam hati maza sebenarnya memang sudah ada keseronokan mahu terjah funfair tersebut. Mahu juga rasa keriangan seperti orang muda belia gitew.. hahaha...

Jadinya, malam minggu ini maza terjahlah dengan anak beranak bergumbira dalam menelan pahit sebaik terkenangkan harga minyak RON97 sudah naik sebanyak RM0.20. Ini bermakna kalau tidak berhati-hati dan sensitif, harga RON 95 bakal menerima renjatan juga. Lantas sekaligus menyebabkan perbelanjaan harian dan pengangkutan akan meningkat lagi! aderkkkk!!!

Gambar 3: Kereta langgar ini tak perlukan minyak RON97/97 pun. Huhuhu

Dengar kata ia adalah dari kesan rantaian global. Itu memang maza akur. Nak buat macam mana, ada baghal yang menggelarkan dirinya sekolah tinggi dan bertamadun suka sangat pergaduhan dan berperang. Pantang sikit aje silap di negara orang terus nak dijadikan padang jarak padang terkukur! Aderkkkk!....

Oklah kengkawan, lupakan sekejap cerita duka tersebut. Meh ler kita layan beberapa keping gambar lantun-lantun yang sempat maza tembak... hahaha..

Layannnn....

Gambar 4: Ada berani ka naik bendalah ini? huhuhu, seram sejuk sehhhh!

Gambar 5: Ada berani ka?

Gambar 6: Kembara dengan 4WD di tengah bandar

Gambar 7: Antara permainan yang terdapat di situ ialah menyauk itik dan menang hadiah.
Dan Nasrun berjaya mendapat hadiah mug Mickey Mouse!

Gambar 8: Permainan yang popular ialah tembak menembak dan lontar dart
Gambar 9: Kepuasan


Nota:
Maaflah kengkawan ... kalau ada merasakan kualiti gambar ini tidak menarik.. hehehehe.. sesungguhnya maza juga manusia biasa gitew dan tak putus-putus mahu belajar jua... huhuhu
blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails