‘Age’ is always growing, and left behind a lot of memories. Thus here we are, am try to record every single golden moment in my short life journey with you all.

nuffnang

Rabu, 14 Julai 2010

Pewww... Istana Negara itu!

Dua minggu sudah, maza sempat merempit ke Jalan Duta bersama 'senjata' maza yang itu. Petang itu matahari memancar indah memberikan peluang aktiviti outing yang hebat! ... hehehe (errr ... hebat ke? gasaklah ...)

Sebaik keluar dari plaza tol NKVE di Jalan Duta dan melalui sebuah jejambat, tiba-tiba tersergam indah di hadapan mata Istana Negara baru yang sedang dibina di atas bukit!


(Gambar: Istana Negara sedang dibina, June 2010)


Baru sebahagian sahaja siap. Maza kira sudah enam puluh peratus agaknya. Itu pun telah memberikan satu phenomenon. huhuhu.. WOW! gitew.

Singgahsana tempat bersemayamnya Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong di Jalan Istana berhampiran Jalan Dewan Bahasa akan berpindah ke sini di Jalan Duta.

Lepas ini mereka yang tinggal di bangunan tinggi di Jalan Duta, termasuklah perumahan kakitangan kerajaan di situ, boleh sekodeng tuan puteri di istana tersebut! hehehe

Tapi awas, kalau YDP Agong Sultan skodeng anda pula! Haru seh..


(Gambar: Kubah utama Istana Negara dalam pembinaan)


Letak Istana Negara di atas puncak bukit itu menampakkan kegahannya sesuai dengan taraf dan kedaultan negara ini.

Tanpa membuang masa, maza mengeluarkan senjata maza itu lalu menembak beberapa rakaman gambar.

Errr... segala komen perihal gambar amat dialu-alukan. Tapi kalau komen pasal Istana Negara yang itu, ahaks.. maza tak tahu ... ayuk! hehehe...


(Gambar: Istana Negara terletak di puncak bukit.)


(Gambar: kubah utama Istana Negara sedang dibina)


(Gambar: pemandangan Istana Negara dari lebuh raya NKVE ke Jalan Duta)


Akhir kata, salam malam Jumaat kengkawan...

blog comments powered by Disqus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails