Halaman

Khamis, 26 Julai 2012

Popia Basah

Gambar: Isi popia sebelum digulung

 Hari ini merupakan hari ke-6 Ramadan. Syukur, masih diberikan kesempatan dengan kesihatan yang sempurna untuk menunaikan puasa fardhu.

Sejak dua menjak ini maza suka sangat makan popia. Terutama popia goreng. Entah macam mana semalam maza berkesempatan makan popia basah. Sedap juga. Cuma harganya agak mahal sedikit.

Gambar: Peniaga sedang menggulung popia basah.

Dengar khabar popia boleh dibuat di rumah sendiri dengan hanya membeli tepung kulitnya sahaja di pasaraya!

Jadi, juadah Ramadan kali ini ialah Popia Basah. Selamat berbuka ya kengkawan. Sementara itu maza mahu lantun-lantun ke param (pasar ramadan) petang nanti... hehehehe

23 ulasan:

  1. popia basah mmg sedap.. yg goreng pun suka.. tapi skg ni harga popia mahal tul.. huhu.. de jual ek tepung kulit popia? nak cari la.. leh buat sendiri kat rumah...

    BalasPadam
  2. popia basah kat param kg melayu, johor pun sedap "SS ALI popia" kzue belum jejak param lagi...smlm balik kerja sempat masak lauk dan cekodok pisang.

    BalasPadam
  3. popia basah kat param kg melayu, johor pun sedap "SS ALI popia" kzue belum jejak param lagi...smlm balik kerja sempat masak lauk dan cekodok pisang.

    BalasPadam
  4. perghhh memang makanan fav aku nie..:)

    BalasPadam
  5. Popiah basah yang mak saya buat pun sodap juga. Terbaik! Hehe. :D

    BalasPadam
  6. bab mahal tu setuju.. hehehe

    begitulah.... dengar kata kulitnya ada dijual,

    BalasPadam
  7. maza jarang pergi, yg pergi ke param ni orang rumah maza aje selalunya..
    layan selera budak2 kat rumah ni berpuasa.. hehehe

    BalasPadam
  8. enak dimakan begitu sahaja....
    ooo ... ooo, popia.. enak dimakan begitu saja....

    ehehehe

    BalasPadam
  9. ...hahahaha

    air tangan mak, insyallah sedap.. hehehhe

    BalasPadam
  10. Hehee suka juga popia basah berbanding yang goreng..

    BalasPadam
  11. Aku memang selamanya suka popia goreng

    BalasPadam
  12. ..maza pulak tengok mood...
    kalau mood duit banyak popia basah
    kalau mood duit poket kosong popia goreng..

    hehehe

    BalasPadam
  13. kalau macam tu.....
    "Hidup Popia!"

    hehehehe

    BalasPadam
  14. Sudah bro Maza mengidam popia basah. Jangan terbawa-bawa mimpi makan popia sudahlah. :-)

    BalasPadam
  15. Dulu Lain Sekarang Lain30 Julai 2012 pada 5:03 PG

    Tak pernah makan nie. Kena masak mcm sup ker Maza? :D

    BalasPadam
  16. Enak dimakan begitu saja,...

    Wooo oooo oooo..

    Enak dimakan begitu saja...

    BalasPadam
  17. Hahaha...

    mimpi yg lain lagi best lah.. ahaks.. terlantun-lantun lah fulaks.. hehehe

    BalasPadam
  18. adoiiiiyaiii... my peberet popia basah. superb,.
    tapi sedihnya kat Brunei tak jumpa.. hwaaaaa

    BalasPadam
  19. aduh!...
    kalau mau kirim pun payah tu.. hehehe

    BalasPadam
  20. bila la baru dpt buat tutorial kulit popia. Saya suka popia goreng tp guna kulit popia handmade sbb ia tebal. Pastu sira pedas. Kalau kulit popia komersial yg nipis tu disira, terus lembik

    BalasPadam
  21. alamak! yg pedas itulah kesukaan maza...
    hehehe

    BalasPadam

Mengomellah Ekau Semuo Kek Sini