Gambar: Isi popia sebelum digulung |
Sejak dua menjak ini maza suka sangat makan popia. Terutama popia goreng. Entah macam mana semalam maza berkesempatan makan popia basah. Sedap juga. Cuma harganya agak mahal sedikit.
Gambar: Peniaga sedang menggulung popia basah. |
Dengar khabar popia boleh dibuat di rumah sendiri dengan hanya membeli tepung kulitnya sahaja di pasaraya!
Jadi, juadah Ramadan kali ini ialah Popia Basah. Selamat berbuka ya kengkawan. Sementara itu maza mahu lantun-lantun ke param (pasar ramadan) petang nanti... hehehehe
popia basah mmg sedap.. yg goreng pun suka.. tapi skg ni harga popia mahal tul.. huhu.. de jual ek tepung kulit popia? nak cari la.. leh buat sendiri kat rumah...
BalasPadampopia basah kat param kg melayu, johor pun sedap "SS ALI popia" kzue belum jejak param lagi...smlm balik kerja sempat masak lauk dan cekodok pisang.
BalasPadampopia basah kat param kg melayu, johor pun sedap "SS ALI popia" kzue belum jejak param lagi...smlm balik kerja sempat masak lauk dan cekodok pisang.
BalasPadamperghhh memang makanan fav aku nie..:)
BalasPadamSedap tu! :D
BalasPadamPopiah basah yang mak saya buat pun sodap juga. Terbaik! Hehe. :D
BalasPadambab mahal tu setuju.. hehehe
BalasPadambegitulah.... dengar kata kulitnya ada dijual,
maza jarang pergi, yg pergi ke param ni orang rumah maza aje selalunya..
BalasPadamlayan selera budak2 kat rumah ni berpuasa.. hehehe
meh jilat satu kali.. hehehe
BalasPadamenak dimakan begitu sahaja....
BalasPadamooo ... ooo, popia.. enak dimakan begitu saja....
ehehehe
...hahahaha
BalasPadamair tangan mak, insyallah sedap.. hehehhe
Hehee suka juga popia basah berbanding yang goreng..
BalasPadamAku memang selamanya suka popia goreng
BalasPadam..maza pulak tengok mood...
BalasPadamkalau mood duit banyak popia basah
kalau mood duit poket kosong popia goreng..
hehehe
kalau macam tu.....
BalasPadam"Hidup Popia!"
hehehehe
Sudah bro Maza mengidam popia basah. Jangan terbawa-bawa mimpi makan popia sudahlah. :-)
BalasPadamTak pernah makan nie. Kena masak mcm sup ker Maza? :D
BalasPadamEnak dimakan begitu saja,...
BalasPadamWooo oooo oooo..
Enak dimakan begitu saja...
Hahaha...
BalasPadammimpi yg lain lagi best lah.. ahaks.. terlantun-lantun lah fulaks.. hehehe
adoiiiiyaiii... my peberet popia basah. superb,.
BalasPadamtapi sedihnya kat Brunei tak jumpa.. hwaaaaa
aduh!...
BalasPadamkalau mau kirim pun payah tu.. hehehe
bila la baru dpt buat tutorial kulit popia. Saya suka popia goreng tp guna kulit popia handmade sbb ia tebal. Pastu sira pedas. Kalau kulit popia komersial yg nipis tu disira, terus lembik
BalasPadamalamak! yg pedas itulah kesukaan maza...
BalasPadamhehehe